De Beetle Cabrio: nog altijd populair

vw beetle cabrio populairMet je vriendinnen of vrienden pronkend door de drukke straten rollen of met de wind in de haren heerlijk met het gezin erop uittrekken; de Volkswagen New Beetle Cabrio zorgt hierbij altijd voor een trendy en sportieve indruk. Bijna zeventig jaar na de originele introductie en dertien jaar na de herintroductie is de Beetle Cabrio wereldwijd nog steeds een van de best verkopende convertible modellen. De Volkswagen New Beetle Convertible (serie 2016) wordt standaard uitgerust met een automatisch schuifdak, welke tijdens het rijden kan worden geopend en gesloten, een pittige 1.8 liter motor, modern interieur en een hightech dashboard. Met een startprijs van € 26.500 is de auto een van de best geprijsde cabrio modellen die ruimte biedt aan vier personen.

Is een Beetle Cabrio een VW kever zonder dak?

De Volkswagen Beetle Cabrio is meer dan een opengesneden Volkswagen kever. Dit was reeds bij de eerste modellen het geval. Het chassis is weliswaar hetzelfde, maar in de body zitten een aantal markante verschillen. Vanwege het openschuiven van het dak is er extra versteviging aan vooral de zijkanten en valt de stroomlijn van de auto ook net iets anders. Er is een speciale ruimte tussen de achterbank en het motorcompartiment waar de neergehaalde top in past. Het interieur van de cabrio modellen is bovendien speciaal aangepast om de verschillende weertypen te kunnen weerstaan.

De Beetle Cabrio rijdt al bijna 70 jaar

Nadat in 1948 de eerste Volkswagen Beetle Cabrio uit de fabriek rolde, werd de auto meteen een hit. Eerst in Duitsland waar de naoorlogse Engelse legerofficieren graag in open wagens door de steden paradeerden. De auto heette toen nog de Volkswagen Type 14. In de jaren vijftig sloeg het model vervolgens ook goed aan onder het algemeen publiek in Duitsland en andere Europese landen. Voor middenklassers die graag met de top omlaag wilden rijden was de cabriolet van Volkswagen een betaalbaar alternatief. Dankzij het grote succes van de VW Beetle in Hollywood films als The Love Bug (1968) werd ook de Beetle Cabrio wereldwijd razend populair in de eind zestiger en begin zeventiger jaren. Volkswagen ging tot 1980 door met de productie van de open dak kever. Op aandringen van autoliefhebbers kwamen in 2003 zowel de Volkswagen Beetle als de Beetle Cabrio terug.

Waaraan de Beetle Cabrio zijn huidige populariteit dankt

Los van de aantrekkelijke prijs voor een auto met uitschuifbaar dak is de Volkswagen New Beetle Cabrio vooral populair om het retro uiterlijk. Geen enkele wagen evenaart de rondingen van een VW Kever. Volkswagen brengt de auto in verschillende hippe kleuren op de markt, met als laatste toevoeging de Denim Beetle Convertible. In de hedendaagse Hollywood films wordt er vanwege het trendy uiterlijk vaak in een Volkswagen New Beetle Cabrio rondgereden. De wagens hebben hierdoor over de gehele wereld een grote aantrekkingskracht op jongere autorijders.